WEB-IN-CASE synergieffekt router
Routern med dess accesspunkt i WEB-IN-CASE (fortsättningsvis förkortat till WIC), har funktionen CAPTIVE PORTAL, innebärande en s.k. landing page, som man per automatik blir omdirigerad till efter anslutning till det uppsatta WiFi’t (SSID). Denna landing page kan utformas som en PORTAL sida, där man kan gå vidare i sina val och via länkar dirigeras till systemets lokala webserver med dess portal-, meny- och/eller galleri-sida. Denna CAPTIVE PORTAL funktion är inbyggd i WIC-routern, medan portal-, meny- och/eller galleri-sida ligger lokalt i WIC:ens webserver (jämför med ett intranät) helt oberoende av det publika World-Wide-Web.
Kommer successivt ta upp tänkbara användningsområden här relaterade till Web-in-Case tillämpningarna. Låt mig börja med ett par exempel på denna synergieffekt:
På restuarangen. Med funktionen skulle man kunna hänvisa till matsedeln som en CAPTIVE PORTAL, innebärande att när man anslutit sig till dess WiFi, så får man automatiskt upp den inbyggda portalen som dirigerar dig till en lokal landing page där man kan erbjudas egna val som till exempel matsedeln i sin mobil eller platta och det helt oberoende ett publikt internet. Säkert och snabbt och enbart med Wifi-routern igång.
I förlängningen bygger man vidare på sin Landing page med länkar till diverse nyttor som finns inbyggda i WIC:en och i sista änden till ett e-handelpaket som finns integrerade i den lokala webservern. Alternativt att länka till något externt tredjepart system, typ
BESTÄLLNINGSSYSTEM FÖR RESTAURANGER
Ta emot beställningar – integrerat med ditt kassasystem
Vårdsektorn,
Jag kommer lägga in ytterligare en undermeny till menyn Fasta tillämpningar, Offentliga sektorn och där närmare beskriva Kundnyttan för Vårdsektorn i sin helhet.
Annonspelare
WiFi routern med dess CAPTIVE PORTAL, kan ses som en annonspelare till i princip alla tillämpningar i Web-in-Case menyerna
Captive-Portal-sida
1. Bussdator. Enbart routern med dess Accesspunkt och en Captive-Portal-sida utgör en viktig funktion för Bussen och dess resenärer och funktionärer. Det skulle räcka med en WiFi symbol och dess SSID, typ CHECK-IN. Alternativt med en QR-kod som chauffören eller reseledaren hänvisar till för scanning och resenärerna kommer automatiskt in på Portal-sidan med nödvändig information om tex säkerhetsföreskrifter och med den kopplad till WIC:en guidas man vidare till incheckningsförfarande. Information om alla funktioner som beskrivs i KUNDNYTTAN i menyerna på siten här.
- Bussdator
- Butiksområden. Även här kan enbart routern fungera som en egen INFO-POINT
- Mässmonter
- Aktiviteter
- Sportanläggning
- Vänthall
- Inkvartering
- Camping
- Gästhamn
- Klubbtävlingar
- Hotell
- Hemanvändning
- Kryssningsfartyg